3 frågor till …

Aktuellt… Daniel Sandin, gymnasie­lärare, författare och ny krönikör i Tidningen Gymnasiet.

av Per Bengtsson
14 Sep 2018
Foto: Ola Torkelsson

Vad kommer du att skriva om?
– Ämnen som ligger nära den verklighet vi lärare möter. Jag utgår ofta från klassrumsnära situationer eller företeelser och försöker utifrån dessa vidga perspektivet. Jag vill gärna problematisera och försöka se andra perspektiv och gärna också provocera lite.

Du är en flitig debattör, bland annat på Twitter. Vilka skolfrågor gillar du att diskutera?
– Jag hävdar bestämt att all skolutveckling måste börja med att lärare identifierar behov och riktning. Ofta förs debatt av andra än skolexperter – som jag alltså menar är lärare. Tyvärr glömmer man ofta bort just vem som är expert. Jag tycker det är viktigt att lärares perspektiv får plats i debatten.

Vad ser du fram emot den kommande terminen?
– Att vara i klassrummet tillsammans med eleverna. Det är en magi som aldrig tycks försvinna!

Du kan läsa Daniel Sandins första krönika här: ”Ta elevernas stress på allvar!”